logo def kleinOp 30 augustus gaan we met Klup effe dr Uit weer Keezen.

Dit doen we s'middags van 14.00 u tot 16.00 u. Natuurlijk krijgt u van ons het eerste kopje koffie gratis met wat lekkers erbij.flyer keeztoernooi

Velen van u kent het spel wel het is een oud Hollands bordspel dat lijkt op " Mens erger je Niet" en Pesten maar dan met kaarten. 

Keezen heeft een hoog 'pestgehalte' en naast enig tactisch inzicht speelt ook geluk met de speelkaarten een belangrijke rol.

Keezen is, net als mens-erger-je-niet afgeleid van het Indiase bordspel Pachisi, maar wordt met speelkaarten in plaats van een dobbelsteen gespeeld. Keezen komt wereldwijd voor, er zijn Canadese, Amerikaanse en Duitse varianten bekend. In Duitsland heet het spel Dog. In het Engels is het beter bekend als Tock.

In Nederland wordt wel beweerd dat het spel zijn oorsprong heeft in Akersloot, maar ook in West Friesland claimen mensen dat het hun uitvinding is. Feit is hoe dan ook dat het een zeer oud spel is, dat in Nederland herontdekt is. Er bestaan inmiddels ook Nederlandse kampioenschappen Keezen.

1031558074          keezbord logod84bea575ce25058e741da028c881592a90bc6de