Hier vindt u de meeste recente nieuwsitems van het wijkhuis.

In het archief vindt u alle artikelen die vanaf 1 jan 2019 zijn verschenen

TA

logo def kleinOp 30 augustus gaan we met Klup effe dr Uit weer Keezen.

Dit doen we s'middags van 14.00 u tot 16.00 u. Natuurlijk krijgt u van ons het eerste kopje koffie gratis met wat lekkers erbij.flyer keeztoernooi

Velen van u kent het spel wel het is een oud Hollands bordspel dat lijkt op " Mens erger je Niet" en Pesten maar dan met kaarten. 

Keezen heeft een hoog 'pestgehalte' en naast enig tactisch inzicht speelt ook geluk met de speelkaarten een belangrijke rol.

Keezen is, net als mens-erger-je-niet afgeleid van het Indiase bordspel Pachisi, maar wordt met speelkaarten in plaats van een dobbelsteen gespeeld. Keezen komt wereldwijd voor, er zijn Canadese, Amerikaanse en Duitse varianten bekend. In Duitsland heet het spel Dog. In het Engels is het beter bekend als Tock.

In Nederland wordt wel beweerd dat het spel zijn oorsprong heeft in Akersloot, maar ook in West Friesland claimen mensen dat het hun uitvinding is. Feit is hoe dan ook dat het een zeer oud spel is, dat in Nederland herontdekt is. Er bestaan inmiddels ook Nederlandse kampioenschappen Keezen.

1031558074          keezbord logod84bea575ce25058e741da028c881592a90bc6de

 

 

flyer feest voorkantflyer feest achterkant

We zijn momenteel volop bezig de fotosite te bouwen.

Het zal nog wel even duren voor dat de site klaar is.

De meeste foto's  worden overgezet maar niet allemaal.

Alleen de representieve foto's  laten we staan en na verloop van maximaal een half jaar worden ze van de site verwijderd.

Wel bewaren we de foto's in onze fotodatabase

Momenteel kunt u de foto's op deze site alleen nog maar bekijken en niet meer downloaden. Dit in het kader van de veiligheid van de site.

Omdat een aantal van u wel nieuwgierig zal zijn naar de nieuwe fotosite vindt u hieronder de link naar die site.

Fotogallery MFC 't Wijkhuis

Dia1

Poster Culturele middag Arabische keuken 1 september 2019 site

zomeractiviteiten 2019

Poster alg

24721392 tree hands colouredt Wijkhuis is een multifunctioneel centrum dat alleen maar kan bestaan wanneer er voldoende vrijwilligers zijn. In 't Wijkhuis hebben we nu dringend behoefte aan bar en keuken vrijwillers. Ook voor de invulling van activiteiten hebben we weer vrijwilligers nodig. Het is leuk werk en er is altijd wat te doen. Onze vrijwilligers helpen ook vaak bij de activiteiten om dat ze dat leuk vinden.

Onze agenda begint weer vol te lopen, dus je begrijpt dat we meer handen nodig hebben. Ons huidige team is een enthousiast groep van vrijwilligers waar je je ongetwijfeld thuis zult voeren. Mocht je denken na het lezen van dit stukje, ik wil wel wat meer weten, neem dan contact op met Laura van de Straat op 0223-757296 of mail:

 

Subcategorieën